ZANG TUMMM TUMB ARTICLES “the first draft of history”

Frankie blir i Liverpool

Frankie Goes To Hollywood. Men foreløbigt blir de i Liverpool. For 2 år siden var de hotteste band fra England. Kan de genskabe succes en?

-Ingen kommerciel plade denne gang, siger Holly Johnson, for sanger i Frankie goes to Hollywood.

Gruppen er tilbage med LPen »Liverpool« midt i oktober. Sidst sagde Frankie: -KRIG! — SKJUL DIG SELV… GIV DE ARBEJDSLØSE VÅBEN!

Den slags kan man komme langt med. Frankie blev første band siden Beatles, der holdt både første- og andenplads på den engelske hitliste. »Relax« og »Two Tribes« var de to hitnumre. Med dem fulgt to udprægede opsigtsvkkende videos. »Relax« videoen« var bestilt hos makkerparret Godley og Cream, (bl.a. Duran Durans »Girls on Film«) med ordren om at finde på noget, der med garanti blev bandlyst af BBC. »Relax« blev spækket med læder, nitter og bollescener — og… erklæret forbudt! Den tiltrak sig — som planlagt — ekstrastor opmærksomhed. Det gammelkente trick virkede stadig. I kulisserne arbejde Paul Morleyæ, fra pladeselskabet ZZT med en hel ide-pakke omring Frankies images. Alt var regnet på til mindste detalje.

- Vores images er erotisk — men ikke pornografisk, sagde Frankie.

Live, kunne bandet ikke rigtigt holde tempoet. Mange mente, æren for de to hits, skulle tilskrives Frankies producer Trevor Hærn — og ikke bandet selv. Og efter den skuffende LP »Welcome to the Pleasure Dome« og sjælerhittet »The Power of Love« glemtes Frankie som tiden gik.

…2 år måtte vi vente på den nye LP. I mellemtiden har det sviret med rygter, om et brud hos Frankie goes to Hollywood.

- På et tidspunk var jeg lidt træt af det hele, siger Holly Johnson.

- Jeg var ked af, at Trevor Horn ikke var med i studiet, og kunne ikke rigtig klare de manglende organisation af sager og ting, der var i bandet. Det hele blev hoget overvurderet. Så opstod rygterne om, at jeg ville forlade Frankie, fordi jeg ikke kunne holde al den barneleg med druk og hor ud…! Sikke noget sludder — det ka jed silvfølgelig godt.