ZANG TUMMM TUMB ARTICLES “the first draft of history”

Sommarens hetaste potatisar

Inte sedan Sex Pistols 1977 har det varit ett sådant drag, ett sånt rabalder — så kul — som sommaren 1984, när Frankie Goes to Hollywood slog till med två singlar om lika många kontroversiella ämnen — sex och krig.

Ämnen som inte skulle vara så förskräckligt heta potatisar om de inte lanserats enligt det engelska uttrycket “if you got it. flaunt it!”, det vill säga “vräk på, stick det under näsan på folk i stället för att smussla med det”.

Eller som Paul Morley, PR-an-svarig på deras skivbolag Zang Tuum Tumb, säger: vår attityd är at om en grupp kommer med en låt om sex, så ska man inte försöka dölja det, som de flesta skivbolag skulle göra, utan man hyllar det. Om de kommer med en låt om krig, så bigger man uppden kring det”.

Dessutom är faktiskt både “Relax” och “Two tribes” smaskigt fräcka produktioner av Trevor Horn och de tyngsta discolåtarna för i år — även om det räcker med en version av “Two tribes”. Den tredje finns nu att köpa, liksom en kassett med båda singlarna och ännu fler mixningar är på väg innan LP:n “Welcome to the pleasuredome” dyker upp senare i höst.